Over Sanne
Sanne van Eerden heeft een missie: ons land zo georganiseerd krijgen dat mensen die een steuntje in de rug nodig hebben daarop kunnen rekenen. Op een manier die houdbaar is, in een samenleving die te maken krijgt met stijgende kosten, een toenemende zorgvraag en oplopende arbeidsmarktkrapte.
Sanne is op haar best als er méér nodig is om zorg en ondersteuning te organiseren dan een enkele organisatie (of stelsel) kan bieden. Hoe weet je andere organisaties in het proces te betrekken, zodat jullie elkaar versterken? En hoe vertaal je dat naar je eigen praktijk? Sanne ondersteunt dit soort veranderopgaves zowel regionaal als landelijk. Bij voorkeur vertaalt ze ervaringen uit de praktijk naar (bestuurlijke) tafels op organisatie- en stelselniveau. Als daadkracht, (politieke) sensitiviteit en samenhang nodig is, komt zij het best tot haar recht.
Sanne maakt zich graag sterk voor een goede, veilige, gezonde start in het leven, als ultieme vorm van preventie. In diverse regio’s werkt ze aan het vormgeven van integrale samenwerking, vanuit medisch én sociaal domein. Integrale gezinspoli's, een samenwerking van ziekenhuizen met partijen uit het medisch en sociaal domein, zijn daar een voorbeeld van. Op landelijk niveau houdt Sanne zich bezig met de vorming van allianties die bijdragen aan een goede en gezonde eerste 1.000 dagen van een kind.
Sinds 2015 werkt Sanne bij AEF. Daarvoor werkte ze bij de Rijksoverheid. Eerst bij DJI en het kerndepartement van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarna bij het ministerie van VWS, waar zij werkte aan de decentralisaties naar gemeenten. Sanne studeerde psychologie en criminologie en is haar loopbaan begonnen als psycholoog in de jeugdzorg.
Sanne speelde in het Nederlands basketbalteam.
Luister hier naar de podcast 'BNR Beter', waar Sanne in gesprek ging over de ziekenhuiszorg van morgen.
Lees hier Sanne's blog 'Van ziekenhuiszorg tot netwerkzorg' op Zorgvisie.nl en hier haar opiniestuk 'Focus op de eerste 1.000 dagen is de ultieme vorm van preventie'.